Jouluiloa Ukrainan evakoille 2018

Moi, me ollaan Hanni ja Nina, ja haluamme auttaa Itä-Ukrainan evakkoja. Pyydämme sinut mukaan lahjoittamaan vähävaraisille evakkoperheille peruselintarvikkeita ja herkkuja vuodenvaihteen pyhiksi. Kampanjamme päättyy 9.12., ja tavoitteemme on kerätä 2000 €. Toimimme Pisara ry:n alla.

Hanni on asunut Ukrainassa vuosina 2004–2008. Tarve auttaa on erityisen voimakas, kun hätä koskettaa ystäviä ja tutut paikat ovat yhtäkkiä sotatannerta. Nina on käynyt usein Ukrainassa ja nähnyt, mitä sota tekee ihmisille ja yhteiskunnalle. Tällä kertaa tämä on hänen tapansa auttaa.

Yhteistyökumppanimme Ukrainassa on hyväntekeväisyysjärjestö Pidlitok Lviv. Hanni tuntee järjestön tekijät vuodesta 2005. Aikaisempia kampanjoita on järjestetty Pisara ry:n ja Caritaksen kanssa vuosina 2014-2017.

Tiedot aikaisemmista kampanjoista löydät verkkosivujemme artikkelit-osiosta. Kampanjaa voit seurata Facebookissa.

Tilinumero: FI89 5236 0420 1554 62
Viite: 61214
Rahankeräyslupa: RA/2017/985, voimassa 1.1.2018 – 31.12.2019 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kiitokset Ukrainasta!

Järjestömme Teenager Lviv jakoi 20.12.16-10.1.17 ruokakasseja vuodenvaihteen juhlia varten Ivano-Frankivskin alueella asuville evakoille.

Kassista löytyi tattari- ja kaurahiutaleita, sokeria, makaronia, makeisia, kala- ja vihannessäilykkeitä, kondensoitua maitoa, suklaata, voita, auringonkukkaöljyä, kahvia, kaakota, teetä, vohveleita, keksejä ja salamimakkaraa.

Ruokakasseja koottiin ja jaettiin 150 kappaletta. Koska Ivano-Frankivskin alueella asuu noin 7000 evakkoa (noin 1500 ruokakuntaa), päätimme tällä kertaa jakaa kasseja lapsiperheille. Valitsimme avuntarvitsijat omista yhteystiedoistamme. Olemme työskennelleet jo pari vuotta evakkojen kanssa ja tunnemme melkein kaikkien perheiden olosuhteet ja tarpeet.

Lue loppuun

Projekti päättyy – yhteenvetoa

 

Kuluneen 1,5 vuoden aikana olemme vieneet Ukrainaan noin 25 000 kg vaatteita, kenkiä, kodintekstiilejä ja muuta käyttötavaraa sekä haavanhoitotarvikkeita sairaaloihin ja apuvälineitä invalideille. Kuormia on lähtenyt neljä. Rahaa olemme keränneet yhteensä noin 15 000 euroa lämmityskattilan uusimiseen Vynnykyn pakolaiskeskuksessa, konttivuokriin sekä vuodenvaihteen ruokakasseihin ja tarvikepusseihin evakkoperheille.

Lue loppuun

Neljännen kuorman valmistelua ja rahankeräyksen taustaa

Neljäs vaate- ja tavarakuorma on nyt koossa. Lähiviikkoina ohjelmassa on lajittelua ja pakkausta sekä tavaran tuomista konteille Kotkasta, Turusta ja ympäri pääkaupunkiseutua. Nyt olemme palanneet alkupisteeseen, eli konttimme ovat Vantaalla kuten viime syksynä.

Avasin kampanjan, jossa keräämme rahaa varastointi- ja kuljetuskustannuksiin Suomessa.

Lue loppuun

Tukea selälle – lahjoitetu tukikorsetit perillä

Vitali on Ivano-Frankivskissa asuvia Luhanskin evakkoja ja sairastaa syöpää. Hyvänlaatuiseksi alun perin diagnosoitu kasvain olikin levinnyt selkänikamien väliin, ja liikkuminen ilman tukikorsettia oli todella tuskallista. Sergei laittoi Facebook-seinälleen apupyynnön, ja me ryhdyimme täällä etsimään Vitalille korsettia. Tarkemmin sanoen työn teki ystäväni Seija. Hän soitteli ortopedisiin sairaaloihin ja saikin lopulta kerättyä kokonaista neljä tukikorsettia! Lahjoittajina olivat Orton ja Respecta.

Lue loppuun