Kohteemme

Ensimmäinen kuorma (marras- joulukuu 2014)

ukraina04

Avustuskohde on Länsi-Ukrainassa, Lvivin lähellä sijaitsevan Vynnykyn kaupungin liepeillä vanhalle kasarmialueelle rakennettu leiri, jossa asuu n. 200 pakolaista. Kohde on valittu huolella ja siellä on luotettava yhteyshenkilö joka hoitaa lahjoitusten jakelun kohteessa.

Ukrainassa on n. puoli miljoonaa pakolaista, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa, työnsä ja elantonsa jäätyään konfliktin jalkoihin. Pakolaiset majoittuvat kuka missäkin: sukulaisten ja tuttavien luona, leirikeskuksissa, yksityiskodeissa, hostelleissa. Ongelmana on vaatteiden puute, koska pakolaiset joutuivat lähtemään kotoaan kesävaatteissa.

Myös leirin lämmitysjärjestelmän uusiminen oli ajankohtaista. Ukrainan talvi on kova ja kylmä. Useimpien omaisuus on jäänyt kotiseudulle, jonne palaaminen ei ole sotatoimien vuoksi mahdollista. Ukrainan valtiolla ei ole mahdollista vastata pakolaisten avuntarpeeseen.

Vyn­ny­kyn pa­ko­lais­lei­ril­lä per­heet asu­vat omis­sa huo­neis­sa, mut­ta pe­su- ja käy­mä­lä­ti­lat ovat yh­teis­käy­tös­sä. Isos­sa lai­tos­keit­tiös­sä työs­ken­te­lee kak­si kok­kia, jot­ka te­ke­vät päi­vit­täin aa­mu­pa­lan se­kä kak­si läm­min­tä ate­riaa. Asuminen on heille ilmaista. Tämä kustannetaan lahjoitusvaroin. Leiriläiset ovat itse kunnostaneet kasarmia asumiskuntoon. Lahjoituskuormista osaa menee myös muille leireille, joissa tavarapula on myös kova. Leiri pyrkii pitämään kulut pieninä ja olemaan omavaraisia esim. ruokalassa tarjottu liha ja maito ovat omaa tuotantoa.

Monille pakolaisille vapaaehtoisten apu on ainut keino selviytyä leireillä. Ole mukana auttamassa ja osallistu keräykseen!

Toinen kuorma

DSC00954

Toinen kuorma lähti maaliskuussa 2015. Se jaettiin Luhanskin alueella Kremennojen ja Lysytshanskin kylissä asuville evakoille.

Kolmas kuorma

Ivano_Frankivsk_3

Kolmas kuorma lähti heinäkuussa 2015 Ivano-Frankivskissa Länsi-Ukrainassa asuville itäukrainan evakoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s