Neljäs ja viimeinen kuorma

Neljäs, vai viides? Neljännelle kuormalle haettiin jo maahantulolupa ja kuljetuskin oli sovittu 13.11. Mutta alkuviikosta sain tietää ettei autoa Ukrainasta tulekaan. Onneksi tilillä on sen verran rahaa, että voimme maksaa vielä konttien vuokrat joulukuun puoliväliin saakka.

Saimme vihdoin Hyvinkäältä lajittelutilat, mistä iso kiitos Hyvinkään kaupungille ja Lions Club Sveitsille! Tila on tyhjäksi jäänyt päiväkoti Veikkari. Siirsimme lajittelemattomat säkit Vantaalta kontista rekalla lokakuun puolivälissä. Kiitokset kuljetusfirmalle, joka suostui tekemään homman viikonloppuna ja bensakuluilla. Aina löytyy apua kun sitä tarvitaan.

Veikkarin päiväkoti on käytössämme vuoden loppuun. Siksi meillä alkaa jo olla tosi kiire – paperit on saatava valmiiksi ensi viikolla, ja paljon on vielä lajiteltavaa jäljellä.

Kun Hyvinkäällä kerran kerättiin tavaraa, niin päätimme yhdistää kaksi kuormaa. Joulukuussa Ukrainaan lähtee iso kuorma, noin 8000 kg vaatteita. Nyt emme enää luota ilmaiseen kuljetukseen, vaan pyysin tarjouksen DHL:ltä. He pystyvät onneksi viemään kuorman ns. omakustannehintaan, joten maksamme toimituksesta Ivano-Frankivskiin 2000 €. Siksi avasin taas rahankeräyskampanjan:

Tilin numero: FI89 5236 0420 1554 62.
Viite: 61214
Saaja: Pisara ry/Apua Ukrainan pakolaisille, joka toimii myös kuormiemme lähettäjänä.
Rahankeräyslupa: 2020/2013/3379, voimassa 1.1.2014 – 31.12.2015

Neljännessä kuormassa on tavaraa paitsi Uudeltamaalta, myös Kotkasta, Turusta ja Iisalmelta. On ollut kiva huomata, kuinka ihmiset ovat auttamishaluisia!

Toisaalta ilmassa on myös projektiväsymystä. Auttavia käsiä on hankalampi saada, kun kaikilla on omat hommansa. Mutta näinhän se menee – ja olemme sen sijaan saaneet apua vastaanottokeskuksista! Ystäväni Eeva keksi kysyä Nummelasta kolmea miestä lajitteluavuksi. Hehän lähtivät mukaan mielellään ja olivat erittäin iloisia kun saivat olla avuksi. Tästä innostuneena soitin Hyvinkäälle marraskuun alussa perustettuun vastaanottokeskukseen ja sain myös innokkaan vastaanoton. Sieltäkin saamme apua loppuviikoksi. Ja mikä parasta – vastaanottokeskus sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Veikkarista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s