Neljännen kuorman valmistelua ja rahankeräyksen taustaa

Neljäs vaate- ja tavarakuorma on nyt koossa. Lähiviikkoina ohjelmassa on lajittelua ja pakkausta sekä tavaran tuomista konteille Kotkasta, Turusta ja ympäri pääkaupunkiseutua. Nyt olemme palanneet alkupisteeseen, eli konttimme ovat Vantaalla kuten viime syksynä.

Avasin kampanjan, jossa keräämme rahaa varastointi- ja kuljetuskustannuksiin Suomessa.

Kotkasta tavaraa on kerääntynyt rekallinen ja Turustakin 1-2 pakettiautollista. Molemmissa kaupungeissa on paitsi kerätty, myös lajiteltu ja pakattu tavaraa. Sisältö ja kappalemäärät on kirjoitettu pahvilaatikkojen päälle, eli meille jää vain niiden kirjaaminen pakkalistaan. Se on todella hieno asia, sillä muuten voisi iskeä epätoivo tavaranpaljouden kanssa. Älkää käsittäkö väärin – on todella hienoa, että niin moni haluaa lahjoittaa hyvänlaatuista, tarpeettomaksi käynyttä vaatetta meille. Mutta lajittelu, pakkaaminen ja kirjaaminen vaatii aikaa ja käsiä.

Jätämme Sälinkään varaston elokuun puoliväliin mennessä. Jouduimme tekemään sen aika lyhyellä varoitusajalla koska lomat ja ”rikkinäinen puhelin”. Olemme kuitenkin todella kiitollisia siitä, että saimme olla Rientolassa niin pitkään! Se suoraan sanoen pelasti meidät. Ilman sellaista varastotilaa emme olisi pystyneet lähettämään toista ja kolmatta kuormaa. Siellä oli ihan kaikki – lämmin, iso lajittelutila sekä pihalla tilaa kontille, johon saimme kantaa valmiit laatikot ja jonne pystyi jättämään tavaraa vaikka Rientolassa ei olisi ollut ketään meistä paikalla. Iso, lämmin kiitos sinne!

Onneksi konteillemme löytyi lyhyellä varoitusajalla paikka Hakosen pihalta Vantaalta. Hakoselle kuuluu myös iso kiitos – he ovat meille nyt samanlainen pelastus kuin viime syksynä! Heidän varastossaan tehdään syksyllä remonttia, joten vielä lajittelemattoman tavaran pakkaamme kontissa ja sään salliessa pihalla. Sitä ei onneksi pitäisi olla enää hirveän paljon…

Tavaranpaljouden ja lajittelutilan puutten vuoksi tilasin kaksi konttia, toinen 20-jalkainen ja toinen 40-jalkainen. Kontit ja niiden kuljetukset tilasin Finncontainersilta, jolta olemme saaneet jo vuoden ajan ilmaiset kontit. He ovat kolmas meitä hurjasti auttanut taho täällä Suomessa. Kontit pelastivat meidät täydeltä katastrofilta viime syksynä, kun meillä oli 3000 kg vaatetta eikä mitään paikkaa, jossa ne voitaisiin varastoida, lajitella ja pakata!

Ja nyt viimein siihen keräykseen. Keräyksen tavoite on 3000€, ja se päättyy näillä näkymin 31.10. Mistä tuo 3000€ sitten koostuu?

  • kahden kontin kuljetus. Toinen kontti haetaan Sälinkäältä, ja siellä on arviolta 4-5000 kg tavaraa sisällä. Tarvitaan siis tukeva auto, joka voi nostaa painavan kontin. Kuljetus maksaa 130€/tunti, ja Sälinkään-reissu hoituu parhaimmillaan 2,5 tunnissa. Kontti palautuu Vuosaareen 170€:lla. 20 jalan kontin kuljetus on siis yhteensä 403€ alveineen. 40-jalkaisen kontin kuljetus Vuosaaresta Vantaalle ja takaisin maksaa arvonlisäveroineen 794€. Yhteensä siis pelkät kuljetukset kustantavat 1197€, jos Sälinkäällä selvitään nopeasti.
  • Maksamme konteista vuokraa alveineen 6,20€/päivä/kontti. Laskin, että tarvitsemme kontit lokakuun loppuun asti. 14.8.-31.10. tekee noin 13 viikkoa, eli 6,2 x 2 x 7 x 13 tekee yhteensä 1128,40 €. Toivottavasti aikataulu ei veny mahdottomasti tuosta yli! Pieniin venytyksiin saadaan kyllä varautua.
  • Kotkasta saimme rekan ilmaiseksi, mutta polttoaineesta pitää maksaa. Arvioisin max 200€. Onko jollain parempaa tietoa?
  • Turusta pitäisi saada kuljetus Helsinkiin. Siihen laskisin 400€
  • Pakkaustarvikkeet, teipit, teippikoneet ym – ehkä 100€

Yhteensä 3025€, siinä on vähän pelivaraa mutta kuten huomaatte, aika vähän. Ja laskettu sen varaan, että kaikki menee suht putkeen…

Ai niin, ja neljännestä kuormasta yli jäänyt tavara pitäisi saada kuljetettua Vantaalta Hyvinkäälle. Ei liene ilmaista sekään. Tosiaan, lokakuussa saamme onneksi ilmaisen, lämpinän varaston Hyvinkäältä. Sen tarjoaa meille Hyvinkään Lions Club Sveitsi.

Rahankeräysluvan saimme Pisara ry:n kautta. Pisara tekee kristillis-humanitaarista työtä Venäjällä, Baltiassa ja Ukrainassa. Heillä on voimassaoleva rahankeräyslupa, johon he hakivat muutosta avatakseen tilin meille. Meidän rahat menevät meidän käyttöömme, eli Ukrainan vaatekuormien kuluihin niin pitkään, kun niitä lähetämme. Pisaran työ on kristillis-humanitaarista, meidän ryhmämme taas on aatteellisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Siitä haluan pitää kiinni. Todennamme työllämme kaikki yhdessä lähimmäisenrakkautta, joka on myös kristinuskon kantava voima.

Tili: FI89 5236 0420 1554 62 , viite 61214, saaja: Pisara ry/Ukrainan pakolaisten apu.

Pientä jännitystä tuo se, ettemme ole rekisteröitynyt yhdistys. Se tarkoittaa, että minä teen itse sopimuksen konttifirman kanssa, ja lasku tulee minun nimelläni. Se taas tarkoittaa, että olen vastuussa siitä, että yrittäjä saa rahansa. Ja otan takkiin, jos ei saada rahoja kasaan. Uskon kuitenkin, että summa kerätään ja pelastun henkilökohtaiselta konkurssilta!

Jaa miksi emme ole rekisteröitynyt yhdistys? Ihan hyvä kysymys. Vastaan: en osannut ennakoida tätä. Nyt on myöhäistä. Se, miksi en lähtenyt aikaisemmin rekisteröimään meitä, johtuu siitä, että se olisi sitten meikäläinen joka perustaisi sen yhdistyksen, laatisi paprut PRH:lle, miettisi luottohenkilöt ja heidän varahenkilönsä, kutsuisi koolle sääntömääräiset kokoukset, tekisi tilinpäätökset yms. yms. tämän vapaaehtoistyön ja kaiken muun elämään kuuluvan lisäksi. Ja arvostan myös vapaa-aikaa :).

Jos olisimme rekisteröitynyt yhdistys, voisimme anoa omaa rahankeräyslupaa. Mutta sen saaminen kestää tällä hetkellä 4-6 kk, eikä ole mitään takeita että anomus hyväksytään.

Mutta ehkä tulevaisuudessa minun on rekisteröitävä meidät?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s