Kolmannen kuorman lastaus, matka ja jakelu Ukrainassa

Taas vierähti aikaa ennen kuin sain kirjoitettua koosteen kuorman matkasta. Lastaus tapahtui Sälinkäällä 2.7., paikalla oli juuri sopiva porukka eli parhaillaan 13 vapaaehtoista ja säät suosivat. Oli kerrankin aurinkoista eikä liian kuuma.

IMG_20150702_145612Rekan kuljetti tällä kertaa perille Trans Logistics Ukraine. Heille siitä valtavan iso kiitos niin meidän kuin avustusta saaneiden evakkojen puolesta! Rekan kyydissä meni samalla iso sylinteri, jonka vuoksi lastasimme auton laatikko kerrallaan käsin. Yksi vapaaehtoisistamme, Volodja, muistutti meitä hätäisiä siitä, yli 8 kg laatikot on kannettava kaksistaan. Hänelle kuuluu kiitos siitä, ettemme olleet sen kummemmin kipeitä seuraavana päivänä. Lastauksesta emme silti selvinneet aivan ehjinä. Yhden vapaaehtoisen käsi murtui, kun laatikko putosi sen päälle autoon nostettaessa. Hän sai onneksi pian oikean diagnoosin ja apua, sillä seurueeseemme kuului parikin lääkäriä. Paranemista toivotellen!

Aivan ilman ylimääräistä sydämentykytystä emme päässeet tälläkään kertaa. Rekan matka kulki poikkeuksellisesti Venäjän kautta, emmekä tienneet mitä se toisi tullessaan. Onneksi kaikki sujui hyvin.

Sergein kontaktien takia rekka tullattiin Lvivissä. Tällä kertaa tullaus sujui ilman minkäänlaisia ongelmia, mikä oli todella hienoa! Mutta putken takia rekka joutui jättämään kuorman Lvivin tulliin, sillä kansainvälisen kuljetussopimuksen mukaan sen täytyi jatkaa suoraan matkaa Zaporizhzhjaan, jossa putki tullattiin.

Siinäpä Sergei sitten oli 660 laatikon kanssa Lvivin tullissa – kuormahan meni Ivano-Frankivskiin, jonne on Lvivistä 300 km huonoa tai parhaimmillaan kohtuullista tietä. Hän sai onneksi neuvoteltua paikallisen yrittäjän kanssa edullisen kuljetuksen seuraavalle päivälle, ja me lupasimme lähettää hänelle rahat siihen. Tarvittava summa, 300€, saatiin kasaan huippunopeasti Pisaran meille avaamalle tilille.

Tein elämäni ensimmäisen kerran tilisiirron Ukrainaan, ja selvittiin yhdellä soitolla pankista. Kaikki Ukrainaan menevät tilisiirot varmistetaan sekä täällä että siellä päässä, sillä Ukraina on ns. korkean riskin maa. Valitettavasti ne, jotka oikeasti pesevät isoja summia rahaa tai muuten siirtävät sitä laittomasti, eivät todennäköisesti joudu selittelemään siirtojaan mitenkään. Tämä koskee vain meitä tavallisia talliaisia. Rahojen siirtoon meni noin viikko ja välityskulut olivat sellaiset 10%. Ei mitään nopeaa ja edullista siis. Ivano_Frankivsk_3Ivano-Frankivskissa paikallishallinto oli antanut Sergein järjestölle varastotilat ensimmäisessä kerroksessa keskeisellä paikalla. Kuulosti melkein liiankin hyvältä! Ja sitähän se olikin. Juuri, kun tavarat saatiin purettua autosta ja muutama laatikko aukaistua, tuli tieto, että ensimmäisen kerroksen tilassa tapahtuu jotain muuta seuraavana päivänä. No, siitä sitten kantamaan 660 laatikkoa kolmanteen kerrokseen. Luonnollisesti ilman hissiä. Kun laatikot oli kannettu sinne ja osa kuormasta jaettu, tuli tieto, että kolmannen kerroksen tila pitää tyhjentää. Kantoivat sitten suurimman osan laatikoista takaisin sinne ensimmäiseen kerrokseen. Onpas mukavaa pompotella pieniä ihmisiä! Onneksi Sergeilläkin on mielettömän hyvä ja aktiivinen joukko vapaaehtoisia apuna.

Sergei lähti viettämään ansaittua lomaa, ja vapaaehtoiset jakoivat sillä aikaa vaatteita. Nyt kuormasta on jaettu 2/3, ja apua on saanut yli 70 perhettä. Kengillä on ollut iso menekki, ne loppuivat ensimmäisinä.

Palaute vaatteista on ollut todella hyvää! Laitan tähän alle pari esimerkkiä, sain näitä kaksi sivua :): Yulia kirjoittaa: Sergey Popov, вам гигантское спасибо за гуманитарку! Ребенок одет и обут)))), а мама безмерно счастлива, ура!)))(Sergey Popov, giganttinen kiitos teille humanitaariseta avusta! Lapsi sai vaatteita ja kenkiä, ja äiti on määrättömän onnellinen. Hurraa!) Jelena kirjoittaa: Спасибо от фамилии,от дочек спасибо за игрушки,от бабули спасибо за куртку. Вобщем огромнейше вам спасибо. (Kiitos perheeltäni, tyttäriltäni leluista ja isoäidiltä takista. Valtavan iso kiitos!)

Latasin tähän tekstiin muutaman kuvan. Enemmän kuvia jakelusta Ivano-Frankivskissa voi katsella tästä linkistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s