Kolmas kuorma lähtökuopissa…

Huh, jossain vaiheessa optimistisesti ajattelin, että nyt on opetteluvaihe ohi ja kolmas kuorma pääsee matkaan nopeasti. Eipä ihan niinkään, mutta nyt näyttää jo paremmalta!

Kolmatta kuormaa on pakattu kevään ajan Sälinkäällä, ja maahantulolupapaperit lähtivät Ukrainaan heti vapun jälkeen. Tällä kertaa ongelma oli jo sosiaalipolitiikan ministeriössä – ensin sieltä ei löydetty meidän papereita, ja sitten kun ne löydettiin, niissä olikin puutteita, joita ei loppujen lopuksi ollutkaan. Tämä vaati taas Sergeiltä lukuisia soittoja ja kirjeitä eri virastoihin, kansanedustajille ja presidentin kansliaan asti. On se kumma kun pitää ihmisiä pompotella. Ja jos et tunne jotain herraisoherraa/rouvaisorouvaa, niin siinähän mätänet ongelmasi kanssa. En toki väitä etteikö sitä meilläkin tapahtuisi, mutta tuolla sellainen on aika järjestelmällistä ja mittakaavakin tuntuu olevan jotain ihan muuta.

Lopulta saimme Ukrainan sosiaalipolitiikan ministeriön määräyksen numero 567, päivätty 29.5.2015, jossa kuormallemme annettiin humanitaarisen avun status. Tarkoittaa siis, että periaatteessa se tullataan jonon ohi ilmaiseksi. (Saas nähdä mitä tullin veijarit keksivät tällä kertaa.)

Sälinkäällä pakattuna odottavan kolmannen kuorman kuljetuksen järjestely alkoi heti. Ensimmäinen kuvio kosahti, mutta tänään saimme tietää että Ukrainalainen kuljetusfirma Trans-Logistic Ltd vie kuormamme Ivano-Frankivskiin ilmaiseksi. Todella hieno juttu! Lastaus on alustavasti sovittu 29.-30.6. Sälinkäällä ja apua tarvitaan varmasti. Kun päivämäärä varmistuu, niin vahvaselkäiset ja -kätiset voimanostajat ovat erittäin tervetulleita talkoisiin!

Kun Sälinkään varasto on tyhjä, saamme pakattua ja lajiteltua tavaraa Turusta ja Kotkasta. Pari aktiivista ihmistä on laittanut tuulemaan, ja tavaraa on varmasti pakettiautollisen verran. Vielä pitäisi saada kuljetus Turusta Sälinkäälle, mutta eiköhän onnistu jotain kautta. Pari viritelmää on jo olemassa. Kotkassa ihmisiä on enemmän ja keräykselle perustettiin oma FB-ryhmä!

Kirjoittelen taas kun kuljetuksen ja lastaustalkoiden päivämäärä selviävät!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s