Hieno viikko!

Ajankohtaisen kakkosen 12.5. raportti (meistä kohdassa 25:00) kertoi kuormamme jakamisesta itäukrainalaisessa Kremennojen kylässä. Se innosti mukaan toimintaamme uusia ihmisiä ja aktivoi jo hetken meitä seuranneita! Kotkassa jopa perustettiin oma ryhmä – Apua Ukrainan pakolaisille – Kaakkois-Suomi . Sinne vain liittymään kaikki siellä päin asuvat kiinnostuneet! Ryhmän toiminta lähti liikkeelle tehokkaasti – siellä on jo keräys käynnissä, lajitteluaikaa sovitaan ja pahvilaatikot sekä kuljetus hoidossa. Hienoa! Ehkä saamme lyhyen esittelytekstin heiltä kohta.

Turussa saatiin mukaan lisää aktiivisia ihmisiä. Tarkoitus olisi lähteä sinne pakettiautolla hakemaan parista paikasta tavaraa ensi viikonloppuna.

On hienoa saada mukaan lisää innostuneita ihmisiä. Kun meitä on enemmän, niin on myös enemmän hyödyllisiä kontakteja ja työtkin jakautuvat tasaisemmin. Monesti käy niin, että alkuinnostuksen jälkeen kaikki aikaa ja rahaakin vievä kaatuu pienen aktiiviporukan niskoille, ja pian alkaa heidänkin joukossaan kato käydä kun harrastus syö liikaa muuta elämää ja saattaa käydä kukkaron päälle enemmän kuin muut arjen menot sallisivat. Nähty on – yritetään välttää.

Erityisen iloinen olen siitä, että saimme vihdoin rahankeräysluvan. Päätöksen numero on POL-2015-5516, ja se on päivätty 7.5.2015. Nyt voidaan siis kerätä Ukrainalle tilillä: FI89 5236 0420 1554 62. Tilin avasi meille Pisara ry. Valitettavasti tilin numero ei vielä näy heidän kotisivuillaan, sillä sen päivityksessä on nyt ongelmia. Olen tosi kiitollinen Pisaralle tästä avusta, sillä me olemme rekisteröitymätön yhteisö joka ei voisi saada rahankeräyslupaa. Pisara on ystäväni perustama järjestö, joka on vienyt humanitaarista apua Venäjälle, Baltiaan ja Ukrainaan jo 90-luvun lopulta. He auttavat lastenkoteja, päihderiippuvaisten kuntoutuskeskuksia sekä vankeja. Eli kuvio on sama kuin Caritaksen kanssa viime syksynä, mutta tämä ei rajoitu yhteen kampanjaan vaan kestää ainakin kuluvan vuoden loppuun.

Sälinkään varasto on nyt ihan täynnä. Sinne voidaan ottaa vastaan lisää tavaraa vasta kun olemme saaneet tämän kolmoskuorman matkaan. Jonnekin pitäisi myös saada nuo Turusta haettavat tavarat siksi aikaa – olisikohan kellään tilaa noin pakettiautolliselle vaatetta ynnä muuta jossain pääkaupunkiseudulla tai lähettyvillä? Välivarasto jossain Mäntsälässä päin olisi kova juttu :).

Kolmoskuorman lähtö riippuu nyt Ukrainan viranomaisista. Parhaillaan odottelemme maahantulolupaa sosiaalipolitiikan ministeriöstä. Sen piti tulla perjantaina, mutta Sergeitä neuvottiin soittamaan maanantaina uudestaan. Kuulemma paperit ovat kuitenkin kunnossa. Syksyllä ensimmäisen kuorman paperit hävisivät jonnekin, ja päätös venyi sen takia viikon. Toisen kuorman kohdalla taas tapeltiin tullin kanssa, toivottavasti se ei kostaudu näin. Mutta palataan asiaan maanantaina!

2 kommenttia artikkeliin ”Hieno viikko!

  1. Hei! Tekstin erottuvuutta etenkin valoisissa olosuhteissa olisi toivottavaa parantaa vaihtamalla tekstin väri mustaksi. (Linkkivärit tietysti syvän sinisenä.) Tämä olisi tuntuva parannus myös niille, joiden näössä on heikko kontrastien erotuskyky. Ennakkokiitoksin Pentti Pöyhönen.

    Tykkää

    1. Hei Pentti, pitääpä perehtyä asiaan. Tämä on tällainen WordPressillä tehty palikkasivu, joten voi olla että fontin väri on määritelty tässä templatessa näin eikä sitä voi muuttaa pistämättä koko sivun rakennetta uusiksi…

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s